Europese kwaliteit     Snelle levering     Markt conforme prijzen

MARSTON AEROSOLE

MD remmenreiniger spray

MD REMMENREINIGER SPRAY is gebaseerd op een speciaal soort speciale benzine.

MD REMMENREINIGER SPRAY is geschikt voor het snel reinigen van trommel- en schijfremblokken en ook koppelingsonderdelen. Ook geschikt voor het reinigen van zwaar geoliede en vervuilde machineonderdelen. Door de hoge verdampingssnelheid treedt al snel een optimale reinigingseffect op.

MD REMMENREINIGER SPRAY is niet corrosief en tast rubber en kunststof onderdelen niet aan (een zelftest is in ieder geval noodzakelijk). Remmenreiniger wordt geproduceerd zonder CFK’s of HCFK’s en ook zonder bijtende stoffen.

Inhoud 600 ml, VE 12

art.nr. MSP.BR.Y600

MD snelreinger spray

MD SNELREIGINGER SPRAY is een sterk geconcentreerde reiniger voor alle onderhouds- en installatiewerkzaamheden. Reinigt poriëndiep, ontvet en verwijdert hars.

MD SNELREIGINGER SPRAY voor:
* Verwijderen van olie, vet, hars, lijmresten, slijtage van koppelingen en remmen
* Reinigen van motoronderdelen, veren, elektrische apparatuur, starters, rollagers en geleidingen
* Verwijderen van moeilijke vlekken op kussens en textiel

Technische gegevens:
Dikte (20°C): 0,82 g/ml
Druk (20°C): ca. 3,2 bar
Spuitsnelheid: ca. 3 g/s.
Houdbaarheid: 12 maanden bij kamertemperatuur.

Verwerking:
Verpakking schudden. Verontreinigde delen grondig inspuiten, laten inwerken en dan reinigen. Compatibiliteit op kunststof, rubber en kleuren op een verborgen plaats controleren.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.SR.Y400

MD siliconen spray

MD SILICONENSPRAY is vetvrije bescherming, smeermiddel, scheidingsmiddel en verzorging voor kunststoffen, hout, rubber en metalen.

Eigenschappen:
* Smeert zonder vlekken en onzichtbaar
* Schone, niet uitvloeiende smeerharsfilm
* Goede oppervlakteafwerking n Hoge temperatuurbestendigheid
* Beschermt tegen oxidatie en corrosie
* Uitstekende elektrische weerstand n Waterafstotend en antistatisch
Toepassingsgebieden:

In papier- en houtverwerking voorkomt het de opbouw van lijmresten op persen en geleiders. De behandeling van snijbalken, randen en gereedschappen garandeert licht en zuiver snijden. Op het gebied van de transporttechniek wordt de aanhechting van goederen op transportbanden, goten, glijbanen en geleiders voorkomen. Siliconenspray isoleert, beschermt en onderhoudt kunststof, rubber en metalen onderdelen met een goede smerende werking. Beschermt elektrische contacten tegen vocht, rubberen onderdelen worden verzorgd, worden niet broos en bevriezen en kleven niet, kunststof onderdelen krijgen een goede glans en worden niet broos, klevende en piepende onderdelen worden weer vrij en het is een uitstekend scheidingsmiddel bij spuitgieten en spuitinjectie. Geschikt als montagehulp voor slangverbindingen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.SIL.Y400

MD zink spray

MD ZINK SPRAY (donkergrijs) is een sneldrogende corrosiebescherming met een uitstekende langdurige werking voor metalen. Het gebruikte zink in de zinkspray en de zinkverbindingen bevatten meer dan 90% zuiver zink. Zinkspray kan in alle sectoren van de industrie, de handel en de carrosseriebouw worden toegepast, vooral daar waar metalen aan corrosie worden blootgesteld. Zinkspray hecht op bijna alle metalen. MD ZINK SPRAY biedt ook een gegarandeerde bescherming voor boor- en snijplaatsen, evenals een primer voor fabrieks- en machineonderdelen, die aan weersinvloeden zijn blootgesteld.

Eigenschappen:
* Sneldrogende, gladde, poriënvrije film
* Puntlasbaar, elektrisch geleidende en geleidende tussenlaag
* Hittebestendig tot ca. +500°C
MD ZINK SPRAY kan overschilderd worden, maar een zelftest is noodzakelijk vanwege het grote aantal verschillende verfsystemen die beschikbaar zijn.

Technische gegevens:
* Zand- en stoftest, in combinatie met DIN 50021:400/80 m < 0,5 mmn
* DIN 53151 doorsnede: Gt 0-1n
* DIN 53152 buigproef: geen verandering van het oppervlak

Verwerking:

De te bekleden oppervlakken moeten vrij zijn van vetten en oliën. De behandeling dient plaats te vinden bij temperaturen tussen 18°C en 25°C. Spuitbus ca. 3 minuten goed schudden, spuitproef doen en vervolgens van een afstand van 20-30 cm in een kriskras patroon aanbrengen. Aanrakingsdroog in 20-30 minuten. Volledig droog na 24 uur.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.ZN.Y400

MD zink-alu spray

MD ZINK ALU SPRAY biedt een hittebestendige corrosiebescherming voor vele onedele metalen. MD ZINK ALU SPRAY hecht uitstekend op non-ferrometalen en ijzer.

De bijzondere voordelen van zink-aluminiumspray zijn:
* Sneldrogende, gladde film
* Hoge glansgraad
* Dezelfde kleur als vers gegalvaniseerde metalen
* Hoge slijtvastheid n Temperatuurbestendig tot +600°C
* Hoge hechting , Overschilderbaar

Toepassingsgebieden:

MD ZINK ALU SPRAY wordt gebruikt in gebieden van industrie, handel en andere bedrijven overal waar gegalvaniseerde metalen zijn verwerkt of beschadigd. MD ZINK ALU SPRAY wordt gebruikt als corrosiebescherming en vertegenwoordigt een optisch evenwicht door zijn gelijkenis in kleur met vers gegalvaniseerde materialen. Het belangrijkste toepassingsgebied van MD ZINK ALU SPRAY ligt op het gebied van klimaat- en ventilatietechniek, verwarmingssystemen, pijpleidingbouw en machinebehuizingen.

Verwerking:

Werken bij kamertemperatuur tussen +18°C en +25°C. Voor elke bespuiting de bus gedurende drie minuten goed schudden en daarna een proefspuit uitvoeren. Roest en vet vooraf van de te spuiten oppervlakken verwijderen. Breng de spray aan in een kriskras patroon vanaf een afstand van 20-30 cm. Wacht 5-8 minuten tussen de lagen. Aanrakingsdroog in 15-20 minuten. Volledig droog in 24 uur.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.ZNA.Y400

MD aluminium spray

MD ALUMINIUM SPRAY is een lichtmetalen coating bestaande uit 99,5% microfijne zuivere aluminium plaatjes

* Bestand tegen hoge temperaturen tot 900°C
* Weerbestendige, filmachtige, kathodische corrosiebescherming
* Slijt-, kras- en borstelbestendige aluminium coating
* Bestand tegen de meeste zuren en logen, stoomstraalbestendig
* Droogt snel en vormt een buitengewoon glad oppervlak
* Dubbele bescherming door pigmentatie van aluminiumplaatjes en extra plastic coating
* Hecht op alle metalen, keramiek, hout, glas en tegels, alsook op de meeste kunststoffen
* Elektrisch geleidend, gemakkelijk te verwerken en overschilderbaar

MD ALUMINIUM SPRAY is ideaal voor snelle reparaties van gegalvaniseerde oppervlakken en beschadigingen na lassen, boren, vijlen, snijden of zagen. De spray is gevuld met milieuvriendelijk, neutraal drijfgas.

Toepassingsgebieden:
Geschikt voor onderhoud en waardebehoud van leidingen, staal- en machinebouw, ovens, verwarmings-, stoom- en verbrandingssystemen, turbines, airconditioning- en ventilatietechniek, uitlaatsystemen, ketel- en containerbescherming etc.
Toevoegen om te vergelijken

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.AS.Y400

MD anti seize-keramische spray

MD ANTI SEIZE KERAMISCHE SPRAY is een speciaal hoogwaardig smeermiddel met lange levensduur op basis van keramiek met hoogtechnologische eigenschappen.

* Hoge temperatuurstabiliteit van -40°C tot +1400°C en extreem drukbestendig tot 220 N/mm²
* Uitstekende hechtings- en smeereigenschappen door smeer- en scheidingsmiddelen op basis van speciale keramische basismaterialen
* Voor zwaar belaste lagers en glijvlakken, voorkomt vastlopen, wrijving geïnduceerde vreten, slijtage en corrosie
* Dicht flenzen, vlakke dichtingen en pompbehuizingen af, vooral in de voedingssector, omdat het geen metalen en grafiet bevat en dus niet giftig is
* Zeer goed bestand tegen gassen, zuren, logen en zouten
* Voorkomt elektrochemische corrosie

Toepassingsgebieden:

Universeel toepasbaar op alle bewegende en sterk belaste verbindingen, montagedelen, lagers, glijvlakken, moeren, schroeven, flenzen en bouten. Voor het draadsnijden van roestvrij staal. Geen vastlopen van schroefdraadverbindingen van roestvrij staal en metaallegeringen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.AK.Y400

MD universele boor- en snijolie spray

Deze krachtige combinatie van boor- en snijolie kan worden gebruikt voor alle metaal verspanende processen en in het bijzonder voor moeilijk te bewerken materialen zoals roestvrij staal metalen, aluminium, harde metalen enz.

* Koelsmeermiddel zonder agressieve additieven
* Hoge kleefkracht, waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd
* Beschermt tegen beschadiging van het oppervlak
* Maakt zeer hoge snijsnelheden mogelijk

Toepassingsgebieden:

Kan worden gebruikt voor boren, frezen en snijden van staal en non-ferrometalen van alle soorten. Conserveert effectief en verhoogt de prestaties van gereedschappen, bijv. beitels, boren, schroeftappen, freesgereedschappen en zaagbladen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.SOE.Y400

MD RVS spray

Hittebestendige roestvrije stalen legering voor uiterst bestendige kathodische corrosiebescherming met gelijktijdige plastic coating.

* Legering van chroom, nikkel en mangaanpigmenten
* Veilige hechting op alle metalen, hout, glas, steen enz.
* Sterke weerstand tegen agressieve chemicaliën
* De roestvast stalen coating geeft oppervlakken een metallic, bij de kleur passende glans
* Dezelfde kleur als niet-roestend staal
* De coating is zeer weerbestendig en zeer slijt- en stootvast

Toepassingsgebieden:
Voor de op kleur afgestemde reparatie van roestvrijstalen onderdelen en voor het coaten en optisch verbeteren van andere onderdelen met een roestvrijstalen effect (oppervlakte metallisatie). Biedt langdurige bescherming voor pijpen, machines, silo’s, turbines enz. Voor oppervlakteverbetering na het lassen. Geschikt als puntlasverf.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.ES.Y400

MD RVS onderhoudsspray

Reinigt, onderhoudt, beschermt, conserveert en verzegelt intensief alle gladde roestvrijstalen en gepolijste metalen oppervlakken.

De stevig hechtende water- en vuilafstotende verzorgingsfilm beschermt tegen oxidatie en milieu-invloeden
Heeft een antistatische werking en beschermt effectief tegen vingerafdrukken en andere vervuiling
Tast gelakte afwerkingen niet aan
Overal toepasbaar waar roestvrij staal moet glanzen.

Toepassingsgebieden:

Voor reiniging en verzorging in keukens, in sanitaire ruimten, in liften, op leuningen, op roestvrijstalen oppervlakken enz. MD RVS ONDERHOUDSSPRAY kan gebruikt worden in openbare gelegenheden, restaurants, hotels, kantoren, luchthavens, wagenparken, ziekenhuizen, kantoorcomplexen en in de industrie. MD RVS ONDERHOUDSSPRAY is ook geschikt voor de levensmiddelenindustrie en de gezondheidssector.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.EP.Y400

MD PTFE spray

MD PTFE SPRAY is een kleurloos smeer- en scheidingsmiddel op basis van siliconenolie en PTFE voor metaal, rubber, kunststoffen en andere materialen. Het is vetvrij, waterafstotend en antikleef.

MD PTFE SPRAY kan overal optimaal worden gebruikt waar minerale oliën of MoS2 niet kunnen worden gebruikt wegens het risico op verontreiniging, bijv. in de elektrotechniek en elektrotechniek, kunststofverwerking, textielindustrie, enz.

Temperatuurbestendig van -190°C tot +260°C.

Verwerking:
Verpakking voor gebruik ca. 1 minuut goed schudden. Smeerpunt inspuiten en na een individuele inloopperiode controleren of de gewenste smerende werking bereikt is. Indien nodig het proces herhalen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.TEF.Y400

MD vries spray

Zeer veelzijdig voor langdurige, snelle koeling van industriële en productiemachines.

* Onmisbaar voor het snel lokaliseren van thermische overbelastingen op elektrisch gebied
* Waardevol hulpmiddel in de automobielindustrie, bijvoorbeeld voor het koelen van oververhitte motoronderdelen
* Voor het krimpen van metaal op korte termijn
* Voor het kortstondig bevriezen van waterleidingen
* Onmiddellijke afkoeling tot -65°C dankzij de unieke samenstelling
* De koudespray is niet-geleidend en kan met elk materiaal worden gebruikt

Verwerking:
De koudespray royaal aanbrengen vanaf een afstand van ca. 20 – 30 cm! Niet gebruiken in de voedingssector!

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.KAE.Y400

MD ketting-& kabelonderhoudsspray

is een volledig synthetische, transparante en dunne verzorgingsspray voor kettingen en kabels met een sterk capillair effect en een langdurige smering. Het dringt van binnenuit door in kettingen en staalkabels en is koude- en hittebestendig van -15°C tot +250°C.

* Hecht goed, geschikt voor sneldraaiende ketting- en kabelconstructies, geen verlies door druipen
* Neutraal, niet-agressief, antistatisch en geluiddempend
* O-ring neutraal, bestand tegen vervuiling en stof

Toepassingsgebieden:
Inzetbaar in industrie, handel en reparatie van kettingen en draadconstructies, voertuigen, motorfietsen, bromfietsen, machines etc

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.KS.Y400

MD lekzoek spray

MD LEKZOEK SPRAY is getest door de Duitse Technische en Wetenschappelijke Vereniging voor Gas en Water (DVGW) voor het opsporen van lekken in perslucht- en gassystemen of vloeistofleidingen.

* Toont zelfs kleine lekken onmiddellijk door schuimvorming
* Zeer geschikt voor gebruik op ontoegankelijke plaatsen
* Niet brandbaar en daarom ook specifiek toepasbaar in gasleidingen of gasflessen

Toepassingsgebieden:
Geschikt voor het controleren op lekken in ondergrondse en vloeistofleidingen, verwarmingsbuizen, boilers, banden, kranen, persluchtremmen, afsluiters etc.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.LS.Y400

MD multifunctionele olie spray

MD MULTIFUNCTIONELE OLIESPRAY is een oliespray met lage viscositeit voor het smeren en onderhouden van metalen onderdelen. Het wordt gebruikt in de automobielsector, engineering, metaalbewerking, hobbysector en in het huishouden. MD MULTI FUNCTION OIL SPRAY dringt door in schroefdraad en elimineert en smeert scharnieren, rollers, veren, waterkranen, raam- en deurgrepen, bureaustoelen enz.

* Verdringt vocht
* Hydrofobe voor oppervlakken b.v. op elektrische contacten, auto ontstekingen gereedschap, motorfietsen en buitenboordmotoren
* Klaart op en beschermt
* Lost krijtvlekken, vet, teer, rubber en lijmresten op
* Laat een beschermende film achter tegen roest en corrosie op fietsen, kinderwagens, chromen onderdelen, motorfietsen, buitenboordmotoren en      gereedschap
* Maakt vastgeroeste onderdelen los
* Dringt diep door en maakt vastgeroeste, gecorrodeerde en vastzittende moeren, schroeven, schakelaars, kabels en andere sluitingen los.
* Maakt vastzittende mechanismen los
* Maakt vastzittende deursloten, scharnieren, ritssluitingen, naaimachines, schakelaars los en smeert ze,
koppelingen en kabels

Verwerking:
Bus schudden voor gebruik. Te behandelen oppervlakken reinigen en vervolgens het materiaal spaarzaam en nauwkeurig opbrengen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.MF.Y400

MD multi schuimreiniger spray

Zorgt voor een spiegelglans op alle gladde oppervlakken: ruiten, spiegels, tegels, auto-interieurs, glas, beeldschermen, kunststof oppervlakken enz.

Krachtig en toch mild reinigingsmiddel
Zeer zuinig door hoge dekkingsgraad
Goed verdraagzaam op de huid
Poriënvrije, veeg- en vlekvrije reiniging
Verwijdert vet, vegen, nicotine en vingerafdrukken van alle oppervlakken
Reinigt met zijn actieve schuimwerking

Verwerking:
MD MULTI SCHUIMREINIGER op een afstand van ca. 20-30 cm inspuiten en met een absorberende katoenen doek of papier afnemen. Verhoog de inwerktijd bij vliegenuitwerpselen of ernstige vervuiling op ramen.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSR.MSR.Y400

MD las en spat spray

De best mogelijke bescherming tegen aanhechting en inbranden van lasvonken en lasparels op gasmondstukken en materiaaloppervlakken.

* Siliconen- en zuurvrij
*  Bevat 95% zuiver materiaal
* Toepasbaar voor elektrisch en gas beschermd booglassen
* Ook geschikt als kunststofvorm scheidingsmiddel

Toepassingsgebieden:

Geschikt voor alle lasbare materialen (o.a. staal, nirosta en aluminium). Behandelde oppervlakken kunnen na eenvoudige nabehandeling worden geverfd of gemetalliseerd.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.ST.Y400

MD roest oplos spray

MD ROEST OPLOS SPRAY is gebaseerd op minerale oliën, isoparaffinische koolwaterstofmengsels en corrosiebeschermingsinhibitoren. Het is ook een bewezen smeermiddel en contactspray. MD ROEST OPLOS SPRAY verwijdert talrijke onderhouds-, reparatie-, onderhouds- en productieproblemen snel en eenvoudig. Door zijn uitstekende kruipeigenschappen dringt de roestverwijderingsspray ook door tot in de kleinste holtes.

* Maakt vastzittende verbindingen zoals schroeven, moeren en bouten los
* Beschermt tegen corrosie, smeert glijvlakken, elimineert piepen en kraken
* Verdrijft water van ontstekingscontacten en elektrische kabels
* Garandeert contact op verdeler kappen
* Onderhoudt en reinigt remstangen en kettingen van alle soorten

Verwerking:

De verpakking goed schudden en het te behandelen oppervlak nat maken. De behandelde delen kunnen al na enkele minuten worden losgemaakt.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.MOS.Y400

MD spuitlijm spray

MD SPUITLIJM SPRAY maakt kleine lijmproblemen los in de auto-industrie, handel, modelbouw, doe-het-zelf, hobby en huishoudelijke gebieden. Lijmspray lijmt papier, karton, tapijt, hout, kurk, ledertextiel, rubber, schuimrubber en kunststof duurzaam en betrouwbaar.

* Schoon, snel en eenvoudig in gebruik
* Hoge directe kleefkracht en vele gebruiksmogelijkheden
* Economische en nauwkeurige toepassing dankzij de verstelbare spuitkop
* Hittebestendigheid: belast: +80°C,
onbelast: +100°C

Verwerking:
Bus goed schudden. Oppervlakken moeten vetvrij, droog en schoon zijn. Aan een zijde van absorberende oppervlakken aanbrengen en de te lijmen delen direct met sterke druk op elkaar drukken. Aanbrengen op beide zijden van niet-absorberende oppervlakken 15 minuten wachten (20°C) en dan lijmen. Spuit vanaf een afstand van 20-25 cm. Draai de bus na het spuiten op zijn kop en spuit tot er geen lijm meer uit de spuitmond komt.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.SK.Y400

MD wit-vet spray

MD WIT-VET SPRAY is een hydrofoob universeel vet met witte, met lithium versterkte smeermiddelen.

* Buitengewoon hechtend, geen smeermiddelbreuk
* Smeert alle metalen bewegende delen en glijdende oppervlakken
* Ook toepasbaar voor technische kunststoffen en plastics
* Geschikt voor gebruik met draaiende machines
* Metaalvrije, niet vervuilende langdurige bescherming
* Zweet-, spuit- en zeewaterbestendig
* Temperatuurbestendig van -40°C tot +140°C
* Corrosie remmend

Toepassingsgebieden:
In het gehele automotive gamma in reparatie- en onderhoudsbedrijven van allerlei aard. MD WIT-VET SPRAY is geschikt voor gebruik als accupoolvet, als scheidingsmiddel en als conserveringsmiddel.

Inhoud 400 ml, VE 12

art.nr. MSP.WF.Y400

MD FIX SEAL spray

De spuitbare afdichting kenmerkt zich door zijn eenvoudige aanbrengmethode en spuitprecisie zonder extra gereedschap. MD FIX SEAL hecht op de meeste ondergronden, zoals steen, metaal, kunststof, hout, email en nog veel meer. Het beschermt metalen tegen corrosie en bevat geen bitumen of siliconen.

Eigenschappen:
* Schoon en gemakkelijk om mee te werken, zowel binnen als buiten
* Niet druipend – geen spuitnevel
* Droogt snel en overschilderbaar (bij +20 °C en 2-3 cross-coatings
(ca. 300-450 μm) na ca. 8 uur met in de handel verkrijgbare verven)
* Zeer stabiel
* Bestand tegen koude, hitte, zout, water, weersinvloeden en slijtage

Toepassingen:

FIX SEAL SPRAY is bijzonder geschikt voor onder bodems van voertuigen, wielkasten, voorspoilers, dorpels, autodeuren, randen, naden, achterste delen, motorkappen, kofferdeksels, enz. Afdichting en coating voor vele universele toepassingen, zoals op dakgoten, riool- en afvoerbuizen, caravans, stacaravans en boten, daken en ramen, zwembadwanden en vijverfolies, kelder- en ventilatieschachten.

Inhoud 600 ml, VE 12

art.nr. MSP.FS.Y600